A- A A+

Berita Aktiviti

Majlis Penyampaian Watikah Program Pelonjakan Kepimpinan Sekolah (ProPeKS) Kohort 2018 kepada pensyarah pembimbing di Awana Resort Genting Highlands pada 17 Oktober 2018 yang telah disempurnakan oleh Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malik. 

Perhimpunan Bulanan IAB bagi bulan September telah diadakan pada 28 September 2018 hari Jumaat di Auditorium IAB Bandar Enstek. Majlis telah disempurnakan oleh YBrs. Encik Mazlan bin Samsudin, Timbalan Pengarah (Khidmat Profesional) IAB.

Majlis Perasmian dan Jamuan Makan Malam Persidangan Penyelidikan Pendidikan Peringkat Kebangsaan Kali Ke-XIV 2018 anjuran Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP) telah diadakan pada 26 September 2018 jam 8.00 malam bertempat di Comprador Ballroom, Hotel Avillion Admirall Cove, Port Dickson, Negeri Sembilan. Majlis telah dirasmikan oleh Menteri Pendidikan Malaysia, YB. Dr. Maszlee bin Malik. Timbalan Pengarah (Khidmat Profesional) IAB, Encik Mazlan bin Samsudin juga telah menghadiri majlis ini.

Majlis Perasmian Penutupan Konvensyen (KIK) Program Matrikulasi, Kementerian Pendidikan Malaysia telah berlangsung pada 25 September 2018 bertempat di Institut Aminuddin Baki, Bandar Enstek.

Program dianjurkan oleh Pusat Pendidikan Kenegaraan, Institut Aminuddin Baki, dan disertai oleh agensi-agensi kerajaan di Kompleks Pendidikan Nilai.