A- A A+

Berita Aktiviti

Mini Kolokium Pendidikan Lanjutan Staf Institut Aminuddin Baki  telah berlangsung pada 24 Februari 2020 di Auditorium Perdana Institut Aminuddin Baki Induk.
Kunjungan hormat YBhg. Dato’ Pengarah ke Pejabat MKN Negeri Sembilan telah berlangsung pada 1 Julai 2020. Satu sesi perbincangan telah diadakan bersama-sama En. Aswanjaya bin Abd. Karim, Pengarah MKN Negeri Sembilan.

KKRIAB telah menganjurkan kempen derma darah melalui program Setitis Darah Seribu Makna dengan bantuan Blood Bank, Hospital Tuanku Jaa'far Seremban sempena Hari Penderma Darah Sedunia yang telah berlangsung pada 14 Jun 2020.

Program ini telah dilaksanakan seperti butiran berikut:

Tarikh:  17 Jun 2020 (Rabu)

Masa:  10.00 pagi hingga 12.30 tengahari & 2.00 - 4.00 petang

Tempat: Depan Auditorium IAB Bandar Enstek.

Mesyuarat Penyelarasan Jawatankuasa Program Penempatan Silang Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PSIPPP) di Sekolah, PPD dan JPN Tahun 2020 dipengerusikan oleh YBrs. Dr. Ahmad Rafee bin Che Kassim, TKPPM (SPPK).

Perbincangan lanjut dengan Dr. Ahmad Rafee bin Che Kassim, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Pembangunan Profesionalisme Keguruan), kaedah pelaksanaan NPQEL selepas PKP dengan menepati SOP yang telah disarankan oleh Majlis Keslematan Negara (MKN)