Fungsi Pusat

Pusat Pembangunan dan Pengurusan Teknologi dipimpin oleh  Ketua Pusat dan terdiri daripada tiga (3) jabatan iaitu:

1. JABATAN PENGURUSAN SISTEM MAKLUMAT
2. JABATAN PERANCANGAN DAN SENGGARAAN ICT
3.JABATAN e-PEMBELAJARAN

Fungsi Pusat

1. Membina dan menetapkan dasar-dasar ICT IAB serta jabatan-jabatan di bawah kawalannya.

2. Merancang, membangun dan melaksanakan sistem maklumat dan e-Pembelajaran IAB untuk menyokong pelaksanaan program latihan IAB.

3. Merancang, membangun dan melaksanakan sistem maklumat dan e-Pembelajaran IAB untuk menyokong pelaksanaan pengurusan dan pentadbiran IAB

4. Menyelaras sistem maklumat, e-Pembelajaran dan rangkaian IAB serta mengawal sumber-sumber berkaitan IAB.

5.Merancang, mengurus dan melaksanakan perolehan dan senggaraan infrastruktur ICT.

6.Membina dan menetapkan dasar ICT IAB mengikut dasar ICT MAMPU.