Berita Aktiviti

MAJLIS IHYA RAMADAN Anjuran PUSPANITA & KKRIAB IAB INDUK

Semua warga IAB dijemput hadir samada di Auditorium Perdana atau melalui pautan youtube ini https://youtu.be/KjbtBGNj8To  

Tarikh: 7 Mei 2021 (Jumaat)

Masa: 8.30 pagi

Tempat: Auditorium Perdana

Atur cara:

8.30 pg: Bacaan Yasiin

(Pimpinan Ust. Zulhazmi)

9.00 pg: Penyampaian sumbangan kpd warga IAB

Disempurnakan oleh: YBhg. Dato' Dr. Hj. Tajuddin bin Mohd Yunus (Pengarah IAB)

10.00 pg: Majlis Khatam PUSPANITA IAB

Institut Aminuddin Baki Cawangan Sarawak telah mengadakan  Randau Kepemimpinan Siri 3/2021 seperti butiran yang berikut:

Tarikh:       7 Mei  2021 (Jumaat)

Masa:        9.30 pagi

Medium:    https://www.youtube.com/watch?v=Vq_m57BpJ-0

Tajuk:        Semua Adalah Pemimpin

Tetamu:    YBhg. Sahibus Samahah Datu Haji Kipli Bin Haji Yassin

Majlis Pelancaran Konsultasi Sentral Sehenti Maya Integrasi Kepimpinan (KoSSMIK) telah diadakan pada 30 April 2021 (Jumaat) bersamaan 18 Ramadan 1442H di Auditorium Perdana Institut Aminuddin Baki Induk dan secara dalam talian (YouTube) iaitu di pautan https://www.youtube.com/watch?v=DqyVt0KjrYA. Majlis disempurnakan oleh YBhg. Dr. Haji Ahmad Rafee bin Che Kasssim, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Sektor Pembangunan Profesionalisme Keguruan) Kementerian Pendidikan Malaysia.

Pelaksanaan Audit Kualiti Dalaman Bil.1/2021 Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001:2015 telah diadakan pada 27 hingga 30 April 2021 secara dalam talian.

Majlis Perasmian Penutupan NPQEL Ambilan 2/2020 telah disempurnakan oleh YBrs. Dr. Ahmad Rafee bin Che Kassim, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia (Pembangunan Profesionalisme Keguruan), Kementerian Pendidikan Malaysia secara atas talian. Institut Aminuddin Baki Cawangan Utara (IABCU) telah dipertanggungjawabkan untuk menjayakan majlis perasmian penutupan pada kali ini.

Pautan : http://gg.gg/utubeIABCUs2